Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Souhlasím. Při čtení té zprávy jsem myslel právě na film Hunger. Jinak hladovka příslušníků IRA měla ve světe ohlas. Zemřelo tenkrát 10 lidí, v čele s Bobby Sandsem a i přes postoj Britů šlo o významnou akci. Sands právě poukazoval na to, že držet něco symbolicky je bez jakéhokoliv efektu a pro smích.Proto se rozhodli vytrvat. Jejich postoj zvedl silnou vlnu protestů od Iránu, přes Austrálii a papežem Janem Pavlem konče.

1 0
možnosti
Foto

Film jsem neviděl ale dobu té hladovky pamatuji i když jsem měl informace přes ideologický cedník. Sands a jeho kumpáni nebyli žádní beránci, byli to teroristi a činností IRA zemřely tisíce lidí. Na věci je pozoruhodný naprosto zásadový postoj obou stran. Příslušníci IRA rozhodnutí pro svou věc zemřít a Margaret Tchatcherová, která přes postoj většiny vyspělého světa, odmítla s kriminálníky vyjednávat a klidně je nechala umřít. Jsem přesvědčený, že rozhodnutí M.T. bylo správné a že je to přesně to, co dnešní politice(hlavně té evropské)chybí. Zásadové, neotřesitelné postoje.

0 1
možnosti
PV

Hlavně jste tu nenapsali to důležité: co mají co protestovat proti vůli voličů, kteří demokraticky zvolili své zástupce? K čemu je potom tedy ta demokracie, když dva týdny po volbách jsou tyhle protesty? To si vážně někdo myslí, že je horší zástupce od kamančů než od modrých ptáků? Překvapuje mě, jak mají ti mladí nízké sebevědomí, že se nechají dostrkat k takové šaškárně, kterou beztak řídí nějaký místní zastydlý disidentík.

2 2
možnosti

Uvědomte si, že už nežijeme v socialismu - takže protestotvat se SMÍ. Navíc oni neprotestují proti "vůli  voličů" - tedy proti výsledku voleb, ale proti tomu, že zrovna školství bylo obsazeno právě komunistou, kde může napáchat jedny z největších škod. A o tom nerozhodli voliči, ale jen těch pár socdemáků a komunistů, co si rozdělovali křesla.

0 1
možnosti
Foto

budu držet hlodavku...jdu pro mrkev.

p.s. komouše však taky nemusím. co třeba nacisti? ti by mohli třeba převzít kulturu...ať to spektrum máme komplet. ;-)

3 2
možnosti
Foto

mno, veřejné ohlodávání mrkvičky by bylo možná mediálně vděčnější, když tedy jde pouze o ten marketing, jak jsem byl v diskusi poučen a hlodající by zase tolik nezavazovalo k heroickým činům:-)

0 0
možnosti
PK

Studenti by měli především kvalitně studovat abychom ten zápas s Asií neprohráli příliš rychle. Když už burcovat, tak především pravicové strany, aby svojí politikou komunisty vyřadily. Český komunismus není nebezpečný, daleko horší je asijský (čínský) komunistický kapitalismus. Na Slovensku prakticky komunisté neexistují, všichni jsou u Fica. Jak by se studenti tvářili v tomto případě?

5 3
možnosti
TH

Zrejme nemate problem s vyroky toho komunisty. Znovu zavrit hranice, omezit vyuku o padesatych letech, zrusit ustav pro Studium totality....apod. Jinymi slovy vezeni a cenzura. To se vam libi?

0 0
možnosti

Nemluvte za jiné - jsou lidé, který tito studenti k smíchu nejsou. A tuto formu zvolili právě proto, že vzhledem k svému věku drtivá většina z nich k volbách jít nemohla.

5 12
možnosti
Foto

ani mě k smíchu nejsou, názorově jsem s nimi zajedno a v blogu je to i napsáno ale držet hladovku po dobu kdy ani nedostanu hlad, to k smíchu je

8 3
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik