Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zřejmě se považujete za odborníka na fungování EU a ekonomické otázky vůbec.

Já vám vaše právo na názor neupírám, jen si myslím, že píšete o věcech, kterým příliš nerozumíte..

1 1
možnosti
Foto

Za odborníka na EU se rozhodně nepovažuji, ale zároveň fungování EU nepovažuji za něco zásadně jiného, než ostatní věci v našem životě. Proto poměřuji EU zkušenostmi a poznatky z běžného života. Pokud je to jinak, klidně mi to vysvětlete.

3 0
možnosti

Ano nebylo by třeba, zvyšovat příspěvky. Stačí omezit těm "bráčům" jako například Polákům, Čechům s nataženýma prackama.

4 2
možnosti
Foto

Já s tím nemám problém, osobně jsem proto, aby žádné dotace nebyly. Jenomže dotace jsou důležitým prostředkem EU dostat své ovečky do závislosti a vytvořit společenské přesvědčení, že bez evropských dotací nejde vybudovat nic. EU se pak lépe prosazuje její vůle, protože největší pobírači a paraziti se rekrutují ze státní správy.

10 1
možnosti

50.000 tis evropských úředníků? Pane jo, to je o 20.tis MÉNĚ než má Česká republika státních úředníků.

2 0
možnosti
Foto

Je otázka, nakolik to číslo platí a potom, že ti evropští úředníci berou tak desetinásobek toho, co ti čeští.

2 0
možnosti
Foto

Jsem pro posilování role EU a těsnější spolupráci. Upřímně řečeno EU je poslední pojistkou toho, že se to u nás nezvrhne v totalitu z vůle lidu jako těsně po válce. Asi by měla být nějaká daň jednotná a evropská. Třeba z nemovitosti (příklad). Šla by přímo do evropského rozpočtu a o to méně by zase jednotlivé státy odváděly na příspěvcích. Ale příjmy EU by byly dané zákonem a nemuselo by se o ně stále handrkovat. EU

3 8
možnosti
Foto

Pane Flaško, upřímně se obávám, že EU tu totalitu hrne sama. Cenzurní zákon v Německu, návrh EU na smlouvu Dublin IV, pokusy o sjednocení evropského sociálního standardu, to jsou věci, které evropské státy rozhodně nespojí do jediného proudu, radostně budujícího světlé zítřky.

EU dělá zásadní chyby v tom, že to, co by měla nechat přirozenému vývoji, tlačí úředními rozhodnutími. Prostě to chce čas, v některých směrech to bude trvat několik generací. Pokud bude EU tlačit na pilu, v lepším případě to nebude fungovat, v tom horším se tu serveme.

Pokud by chtěla EU nastavit společné daně, musely by být nutně zohledněny směrem k nejchudším regionům, pak by ale málo vynášely. Evropa je v současné chvíli natolik různorodým kontinentem, že stanovit jednotná pravidla je nemožné.

9 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS