Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pořad na ČT24 jsem sledovala, byl "fakt hustej"! Ta dívenka byla boží, asi nebude úplně hloupá, spíš pilná šprtka, ale chraň nás Matka Příroda před takovými lidmi. Diskutující pánové hodně mluvili, jeden občas i k věci. Pan redaktor se snažil skrývat zoufalství, snad měl zadáno, aby z nich vydoloval nějakou představu řešení; nezdařilo se. Takové pořady, byť jsou k uzoufání nudné, je dobré pečlivě sledovat, abychom se nenechali těmi klimateroristy zblbnout.

2 0
možnosti

Ekologie je kyselé jablko, do kterého se nikomu nechce kousnout. (Podobně jako třeba důchodová reforma atd.) Reálně bude totiž znamenat osobní omezení a uskromnění. Takže se radši jen blábolí a přijímají memoranda. V podstatě čekáme na průšvih globálních rozměrů.

Já u těchhle hnutí beru jako plus už jenom to, že si problém připouštějí a deklarují ochotu a snahu s ním něco dělat.

Pokud víte, jak to dělat lépe, jděte do toho. Budu vám držet palce.

Ale jinak můžete samozřejmě zůstat u kritiky a výsměchu. Uznávám, že materiálu k tomu asi seženete dost :-(

0 0
možnosti
Foto

Právě že tu snahu a ochotu něco s tím dělat ani nedeklarují, natož aby něco udělali skutečně.

2 0
možnosti

ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Nová finská studie zjistila, že lidská činnost má malý vliv na globální změnu teploty

OD VICTOR WESTERKAMP

15. července 2019 Aktualizováno: 15. července 2019

Podíl

Finská studie provedená vědci na univerzitě v Turku zjistila, že lidstvo představuje jen malou část globální změny teploty za posledních 100 let.

Jyrki Kauppinen a Pekka Malmi z Katedry fyziky a astronomie University of Turku tvrdí ve svém příspěvku ( pdf ) s názvem „Žádný experimentální důkaz o významné antropogenní (umělé) změně klimatu “, zveřejněné 29. června.

„Citlivost IPCC (Mezivládní panel pro změnu klimatu) je asi o jeden řád řádově (tj. 10krát) příliš vysoká, protože v klimatických modelech chybí silná negativní zpětná vazba mraků. Pokud věnujeme pozornost skutečnosti, že pouze malá část zvýšené koncentrace CO2 je antropogenní, musíme uznat, že antropogenní změna klimatu v praxi neexistuje. “

2 0
možnosti

Tak že platí jeden vědec sem a druhý tam ... Nakonec vybouchne nějaká světová Tambora a budeme zde mít několik let sopečnou zimu.

...

5 0
možnosti

L52u14d69ě94k 93T81o16n27d47r

24. 7. 2019 16:20

...Karla Trčálka na vás ! ;-D

2 0
možnosti

Někde se začít musí. Lid obecný je vždy ochoten přijímat jednoduché signály, než nějaké sofistikované, proto se nelze divit, že se klimatická Gréta ujala. Mrkněte se na články o klimatických problémech od některých odborníků třeba zde na blogu a všimněte si, že jejich karma je mizivá a jejich odmítání v diskusích je většinové. Kdežto taková odhodlaná školačka, ta se stala pro prostý lid srozumitelná a lidé jí fandí. Dějiny se hýbou většinou tak, že odborníci na problémy upozorňují, za což jsou často šikanováni a až pohár přeteče, stane se něco nenápadného a nečekaného, co se stane impulzem ke změně :-)

1 0
možnosti
Foto

Greta se neujala, ale byla vytvořena. Jednak svými chorobně ambiciózními a ctižádostivými rodiči, druhak rádoby envioromentální lobby, které se hodila do jejího marketingu. Bez toho by dodnes seděla před Švédským parlamentem a kolemjdoucí by si ťukali na čelo.

4 0
možnosti

J47a52n 16R86á94ž

24. 7. 2019 13:36

Odmítám ztrácet čas sledováním bezobsažných blábolů amatérských klimaalarmistů. Je to jen ideologicky zaměřené žvanění o ničem. Takže díky za report a komentář.

Mladí enviromentalisté svým zapálením mi hodně připomínají dobu před šedesáti lety, kdy mladí svazáci všude žvanili o jedinečnosti vědeckého komunismu, který zachrání svět, aniž by o jeho praktickém naplnění něco věděli a blábolili stále dokola o zářné budoucnosti života v beztřídní společnosti. A nejhorší bylo, že té marxistické ideologii věřili stejně naivně , jako environmentální ideologii věří mladí dnes.

Lze jen doufat, že většina z environmentálních bludů vystřízliví, jako se podařilo většině dřívějších svazáků vystřízlivět z komunistických bludů.

7 0
možnosti

J93i98r53i 81T71i73c54h54y

24. 7. 2019 17:13

Vystrizliveni muze trvat ctyricet let a bude mozna vyzadovat jakousi svetovou kalamitu s miliony mrtvych.

2 0
možnosti

:-)..........Vladimíre, také jsem to sledoval, semtam přepnul na fotbal, ale podstatnou část jsem viděl. Ta naše bojovnice byla velmi zajímavá, mnohokrát ji moderátor svým dotazem dostal do úzkých. Jsou to opravdu naivní děti, ale.....někdo to podporuje, platí, dělá tomu reklamu, možná jednou při současném zmatení pojmů bude Gréta prohlášena za světici! R^R^R^

6 0
možnosti
Foto

Nebo také upálena jako Johanka z Arku. Gréta slouží jako symbol a štít pro ty samé lidi, kteří už jednou oblbli celý svět obnovitelnými zdroji energie a biopalivy. To jsou věci, u nichž už spousta lidí prohlédla a sílí proti nim odpor. Proto je potřeba najít něco jiného. Ještě pár let nazpátek se měl separovat, jímat a ukládat CO2 kamsi, zjevný podvod který jeho emisaři nedokázali dostatečně atraktivně přesvědčivě lidem ve světě vysvětlit, takže momentálně nastoupila Gréta "s potřebou konečně udělat NĚCO", ale co to bude se bude držet co nejdéle pod pokličkou, aby se v tom lidé moc nešťourali. Hlásáním osobního uskrovnění a omezení, které by skutečně mohlo přinést výsledek, ale budou hybatelé šetřit, protože to jsou nepopulární kroky, na které budou nejméně slyšet ti, co dnes nejvíce křičí po nápravě.

10 0
možnosti

S tím šetřením bych začal hned - jako první zrušit katedru sociální a kulturní ekologie FHS UK. Za ušetřené prostředky vysadit třeba nový les.

14 0
možnosti

I82v96o 92B55o48u44š96e

24. 7. 2019 11:22

A nejlépe smrk a v létě na vysušené pasece.

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS