Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Martin V2

30. 3. 2011 6:51
Vedení

Vy se rozčilujete nad stavbou jednoho vedení... a teď si představte, že ekoteroristi chtějí prosadit tzv. Smart grid! To teprve bude muset být zasíťování!

0 0
možnosti

debater

30. 3. 2011 7:13
Re: Vedení

Smart grid, pokud jsem dobře pochopil co je tím myšleno, nespočívá v nějakém masívním budování nových sítí, spíše v nich jde o to, vyoužít OZE ve chvílích "kdy dávají". To znamená asi obdobu HDO, které však nebude sjednáno na nějako dobu od-do ale právě na dobu, kdy je elktřiny v síti z OZE přebytek. Znamená to ovšem investice především do akumulačních zdrojů a to především ze strany spotřebitelů. Při jejich cenách(například elektromobily) se rozhodně nedá očekávat nějaký rychlý rozvoj a postup.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

30. 3. 2011 0:14
o tomhle je většina tzv. "zelených" zdrojů

ve skutečnosti megalomanský, nabubřelý a naporsto enefektivní záležitost.

0 0
možnosti

debater

30. 3. 2011 5:33
Re: o tomhle je většina tzv. "zelených" zdrojů

megalomanství je přímým důsledkem toho, že tento dotacemi a umělými cenami podporovaný byznys svému investorovi přináší zaručený zisk. Proto se nerozpakují do naší krajiny nasázet větrníků či fotovoltaických panelů co se tam vejde. Čím větší záměr, tím větší zisk. Pro nás spotřebitele, dražší elektřina, zatíženější životní prostředí a problémy s přenosovou soustavou. V tomto případě to vypadá, že se APB povede postavit na nejcenějších lokalitách Krušných hor, často v chráněných územích, průmyslovou zónu, kde vytvoří prostor k nežití a nebytí.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

29. 3. 2011 21:25
Zlatá jaderná energetika

Tohle je o několik řádů horší.

0 0
možnosti

debater

30. 3. 2011 5:27
Re: Zlatá jaderná energetika

v tom, co se okolo těchto staveb děje, jakým způsobem jsou prosazovány, jakým způsobem je investorům zaručován zisk a v neposlední řadě dopady na faunu, flóru a místní obyvatelstvo, určitě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik