Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I69v12o 35C43i40l74i35c67h

15. 2. 2014 10:00

Pěkná paralela R^

4 1
možnosti
SB

Hodně lidí bude mít problémy. Znám Pokorného, který je dost arogantní. Bude muset jít do sebe, aby si své příjmení zasloužil.

Má známá Hanka Hubená má štěstí, že už se vdala a jmenuje se Šimková, protože jinak by musela fest držet dietu, aby si svou váhu zregulovala na své původní příjmení. Jiní lidé by se zase třeba museli začít přejídat, aby si zasloužili příjmení Tlustý.

Což o to, váha jakž takž ovlivnitelná je. Stejně tak Zrzavý, Ryšavý nebo Šedivý si mohou dělat pravidelné přelivy, aby barva jejich vlasů odpovídala. Ale tělesná výška není moc ovlivnitelná. A co když pan Malý naroste do dvou metrů nebo pan Vysoký naopak jen na metr šedesát?

A o problémech s profesními příjmeními, jako je Kovář, Tesař, Mlynář nebo Sedlák, už ani nemluvím.

3 1
možnosti
Foto

na druhou stranu je o práci pro tu partu jediných spravedlivých na dlouhá léta postaráno;-D

0 0
možnosti

Škoda, že u Madety neprošel můj návrh na nový název:

Pomazánkové, blbci

4 0
možnosti
SB

Správně jste si ze všech podobných v úvahu přicházejících příjmení zvolil za příklad zrovna Borůvku. Právě u tohoto příjmení máme jeden dobrý příklad z historie.

On si to pražský prvorepublikový hudební skladatel Jan Borůvka (autor mnoha známých kabaretových písniček, které hodně lidí zná, ale málokdo se zajímá o to, kdo je napsal) uvědomil, že vlastně na to příjmení nemá právo, a proto si dal pseudonym John Gollwell. A to bylo ještě dávno před EU! Je vidět, že už tehdy byli probruselsky uvědomělí lidé, kteří na tuhle problematiku přišli sami od sebe a šli ostatním příkladem.

Odkaz na osobu Johna Gollwella:

http://www.fdb.cz/lidi-zivotopis-biografie/33528-john-gollwell.html

2 0
možnosti
Foto

;-D  Pan Borůvka se bude muset zavázat, že nasbírá každoročně aspoň sto litrů borůvek, aby byl hoden svého jména. Vám jméno ponechávám, Vy jste evidentně šťastný člověk, když máte rád hory, no ale já se budu muset svého jméno vzdát, barvení nemám ráda...  Kdyby místo názvu řešili raději kvalitu toho pomazánkového másla, některá se pro obsah škrobu a rostlinných tuků tomu tradičnímu pomazánkovému máslu ani nepodobají...

1 0
možnosti
SB

Jste prostě rasistka. Nemáte ráda příjmení, které je barvou kůže těch, kteří v posledních dvaceti letech Evropu úžasně kulturně obohacují, jezdí z Afriky v bárkách k evropským břehům, aby zde uplatnili své znalosti špičkových specialistů jako lékaři, inženýři, chemici, strojaři, profesoři apod..

2 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik