Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Mnozí tu vykládají tezi, že Evropa nás nepodpoří jinak než verbálně, protože Babiš, Zeman atd. Vážení to jsou jen plky. Evropa (myšleno staré a velké státy EU od kterých by ta podpora činem měla váhu) přeci nebude riskovat ausgerechnet kvůli nějakému Česku svoje prachy a kšefty s Rusem. Proč? Protože prachy vždy až na prvním místě. Když kdysi Václav Havel nechal stopnout zbrojní výrobu, tak ho taky všichni uznale klepali po ramenou a hned vzápětí si naše trhy rozebrali. Historie je potvora má tendenci se opakovat.

4 1
možnosti
LB

Prezident má takové pravomoci, že může nechat stopnout zbrojní výrobu?

;-D;-D;-D

5 0
možnosti
JL

Když vláda něco prohlásí, načež to zpochybní prezident a ministryně spravedlnosti, načež se ukáže, že ministr a vicepremiér chtěl jet do Moskvy něco vyhandlovat. Opravdu, ale opravdu je to směšné, takový politický postup. A Britové to vysvětlil docela s přehledem, proč nikoho nevyhostí - už nemají koho, nechali si nutné minimum diplomatů. Leckdo od Rusů něco potřebuje a asi se jim proto nechce vztahy ted vyostřovat. Dá se to pochopit. Ruskou naftu a zemní plyn prostě budeme potřebovat i nadále.

2 0
možnosti
MV

Za ty kecy prezidenta, premiéra a min spravedlnosti se ani moc nedivím.

7 1
možnosti
Foto

Já taky ne, ale pokud EU chce vystupovat v roli Evropského hegemona, tak musí vyjadřovat jednotný postoj, ať se jí to v danou chvíli líbí nebo ne. Takhle se Putin může smát a za břicho popadat, jaká je EU smečka rozhádaných pitomců.

2 0
možnosti
VB

Mnozí na EU plivou zlou slinu, přitom by od ní chtěli inkasovat peníze i na velmi pochybné projekty, a nyní by ještě chtěli solidaritu? Ty slušné země EU s námi solidární jsou, některé průběžně vyhošťovali Rusáky ze svého státu už před zveřejněním Vrbětic, kvůli škodám, jež páchali u nich. Naše kauza je stará 6 let. A navíc nám způsobil nesmírnou ostudu prezident ČR, pak premiér se svým tvrzením, že šlo jen o útok na zboží, pak zase ministryně spravedlnosti zpochybnila tvrzení vlády, média propírají p. Hamáčka, který měl být původně jedním z hrdinů kauzy - tak si musejí ve světě ťukat na čelo s tím, že by si to Češi měli ujasnit, koho chtějí na Hradě a ve vládě. Vedle Putinových agentů si škodí i sami sobě.

6 2
možnosti
ZZ

Asi nevíte, že nejen peníze inkasujeme, ale také řádně odvádíme do EU na pochybné projekty, které EU sama prosazuje a kontroluje.

Co řekl nějaký Hamáček, či nějací Putinovi agenti, ale opravdu vůbec nikoho kromě vás a několika potrhlých českých novinářů a jejich čtenářů, vůbec nikoho, na Západ od našich hranic, nezajímá.

;-D;-D;-D

2 4
možnosti
Foto

ČR také není zářným příkladem solidarity v EU, ta co byste chtěl?

4 1
možnosti
Foto

Pokud vím, tak po události v Salisbury jsme solidární byli, a pokud myslíte nepodpoření ilegální migrace, tam bychom nebyli solidární, ale docela obyčejně blbí.

5 0
možnosti
Foto

Netroufám si odhadnout, jestli bychom se dočkali větší podpory, kdyby naše reakce na Vrbětice nepůsobila spíše jako nechtěný čin pod tlakem vývoje událostí. Nic siláckého a přepjatého to nebylo. A mohlo to být ještě horší. Když uvážím, jak Zeman mudroval o novičoku české provenience, mohl podobně zahovořit o Vrběticích. Třeba, že si tam hrály děti se sirkami.

3 0
možnosti
ZZ

Zdá se ale, že i ty Vrbětice mají slabiny a výklad Bellingcatu západní rozvědky nakonec neakceptovaly - na rozdíl od naší BIS.

;-(;-(;-(

4 1
možnosti
OD

A s timhle jste si musel takhle přivstat?

Ale houby, Babiš, kterej druhým nepomáhá, protože "sami máme málo", do Bruselu jezdí nespolupracovat a jen dbá na to, aby tekly dotace, ten může být rád, že neslyší - "Kradeš, tak neotravuj".

A to nemluvím o "Vrchním píglovači moskevských klik a rýh řitních"

Vy už jste 30 let "občan druhé třídy". vlastní volbou, protože jste prostě nevyrostl z toho Husákova celoživotního pionýráku.

Jediné, co Vás segreguje, je vaše vlastní zoufalství.

8 7
možnosti
Foto

Zoufalé a plné žluči jsou především vaše příspěvky a to nejenom pod mým blogem. Rád jsem vás zase viděl, bohužel, diagnóza pořád stejná.

9 0
možnosti
Foto

Tak otázka je, s kým a jak by kdo měl být solidární.

S námi, to jako s naším velvyslancem, který šel na Putinovu přehlídku?

S naším několikadenním ministrem zahraničí Hamáčkem, který to chtěl ututlat?

S naším presidentem, podle kterého to není jasné?

S naší ministryní spravedlnosti, podle které je to ještě méně jasné?

S naším premiérem, podle kterého to byl útok na majetek?

Vzhledem k chování vrcholných představitelů státu, které vede až k úvahám, co na ně v Moskvě mají, si na nedostatek solidarity u členů EU nemůžeme stěžovat.

2 9
možnosti
ZZ

Za hranicemi naší republiky nezajímá nikoho chování našich politiků, kteří tak jitří vaši mysl.

Přijměte už konečně tento fakt, že naše žabomyší spory jsou celému světu k smíchu.

;-D;-D;-D

11 1
možnosti
OD

A vy byste toho Babiše šanoval?

1 1
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik