Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Na zmiňované weby jsem nechodil, nevím co byly zač ani co hlásaly, ale to mi nebrání v tom, o nich zasvěceně psát.

Lidé musí mít možnost se svobodně rozhodnout čemu budou věřit. Jsou přeci přemýšliví a samostatní. Jako třeba občané nacistického Německa, bolševického Ruska, naši lidé v době normalizace, dnešní neonacisté, anebo islámští radikálové. Nepodceňujme inteligenci prostých občanů.

P.S. věřte Kremlu, Moskvě, TASS, Putinovi, Šojgu, anebo Lavrovovi. Chutí máte na vybranou. Co je kyselé, nemusí být slané.

0 4
možnosti
Foto

Až na Protiproud jste na zablokované weby nechodil a jejich zablokování odsuzujete. Možná, kdybyste o obsahu dotyčných měl více osobních informací, nenapsal byste tuto hloupost.

Kolikátý to už jste, co napíše, že na weby takřka nechodí, ale nesouhlasí s jejich odstavením?

7 1
možnosti
OU
KK

Je to zvláštní. Nevěřím, že by se v této diskusi vyskytoval jedinec, který souhlasí s napadením Ukrajiny Ruskem. A přece si tolik nerozumíme ......

7 0
možnosti
MB

Ale rozumíme Karle.- Vždyť to říkám. Zrušených 8 serverů je škoda. To je vlastně pero mnohé 8 Vysokých škol. Jak se nyní mají vzdělávat. Kde mají čerpat ... ? :-)

3 0
možnosti
MB

Je to jednoduché. Pokud by fungovala Vaše filosofie. Všechno by se zjednodušilo. Proč se umývat, stejně se zašpiníme. Večer převlékat do pyžama, stejně ráno zase vstaneme. Holit a čistit si zuby. Stejně se bakterie vyrojí znovu. Podobně nemoci parazitové. Proč se vůbec léčit? A nedej bože vzdělávat. Já nabízím metodu, jednoduchou a levnou. Vyznavače, cíleně kopnout do rozkroku. Řádná trefa učiní mnoho. Vydá je, na správnou cestu pokroku. Ruský mužik z KGB, by mohl jít na řadu, jako první ... :-)

5 0
možnosti
VH

Vladimíre to je opravdu nehoráznost. Já už dlouho píšu na ČT, aby vysílala též ruské zprávy, bych se konečně dozvěděl pravdu...:-)

5 0
možnosti
ZD

Jste bláhový, pokud hledáte pravdu v prohlášení oficiálních médií kterékoliv strany. Žádná mince nemá jen jednu stranu ! A jedno slovo také nepopisuje vše.

0 0
možnosti
ZD

V každé společnosti a v každé době se najde podobná struktura zúčastněných jako se slétli v této diskusi. Mladí a nezkušení (Piráti) naskakují na každou informaci, která se jeví jako inovativní, bořící staré pořádky a dává alespoň malou naději, že se uplatní (zbohatnou) dříve než obvyklým postupem času a vývoje jako jejich rodiče.

Na druhé straně je vrstva lidí, otřískaných životem, kteří již poznali spoustu nenaplněných slibů od všelijakých politiků. Poznali nenaplněné naděje nových zítřků a všeobecnou politickou faleš. Jsou oprávněně nedůvěřiví ke všemu prudce novému a mnohem dříve upozorňují, když se vývoj obrací na tu samou stranu, ze které slavnostně (sametovou revolucí) sešel.

A pak je tady vrstva pohybující se mezi dvěma protipóly. Věkem by měli být poučení a nenaskakovat na všechny předhozené politické špeky. Měli by zaujímat k probíhajícím změnám patřičný odstup. Jenže tyto, permanentně oscilující bytosti motivuje něco jiného. Sami bez vnitřního pevného postoje, vyhledávají s čím by se ztotožnili a nekriticky tak naskakují na každou předhozenou oficiální špekovou kůžičku. Hrdě volí strany nabízející spásu, aby se následně v diskusi omlouvali za svou volbu a proklínali vývoj. Ostatní názory se nesnaží vyvrátit diskusí, ale používání silných slov (kreatury, pátá kolona). Je to hysterické, nepatřičné jejich věku, ale ten pocit držet prst na tepu doby jim to vynahradí. Autor blogu má dost čtení na dlouhé zimní večery!;-)

3 3
možnosti
Foto

Je rozdíl mezi jiným názorem a lživou informací.

5 0
možnosti
Foto

Před pár dny bylo 13 obránců Zmijího ostrova prohlášeno za hrdiny in memoriam, protože weby přinesly zprávu o jejich zavraždění ruským agresorem. Podle mne šlo o názor.

3 0
možnosti
TN

Tak se snažíte vzbudit dojem, že jste přesvědčený demokrat, že vám jde o demokracii a přitom to jedním slovem zabijete.

"S výjimkou občasné návštěvy Protiproudu jsem na ně nechodil, nevím, co bylo jejich náplní a jakým způsobem komentovaly aktuální události kolem nás. Přesto vnímám nucené zastavení jejich provozu jako chybu a jako úkrok naší země ze směru, kterým se vydala po převratu v roce 1989."

Zdroj: https://vladimirstastny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=784211

Asi vás něco vedlo k tomu, že jste nenapsal "změna režimu" nebo něco podobného, ale napsal jste "převrat".

A v češtině prostě slovo převrat nemá vůbec žádné pozitivní zabarvení. Převrat deset z deseti lidí chápe jako více či méně násilnou změnu k horšímu. S výjimkou lidí, kterým se stýská po časech ČSSR neznám vůbec nikoho, kdo by listopad 89 označoval slovem převrat.

V podstatě to vyjadřuje třeba poslední odstavec definice na wikipedii. Kdo událost označí slovem převrat, dává tím najevo, co si o ní myslí.

"Státní převrat neboli puč je (často násilné) svržení vlády a převzetí politické moci ve státě. Pučisté tvoří obvykle malou skupinu (například vysocí vojenští důstojníci). Převrat či puč je úspěšný, pokud se pučistům podaří převzít moc a dosáhnout konsolidace nového režimu.

Pučisté se zpravidla zmocní výkonné moci a podřídí si jak zákonodárnou, tak soudní moc.

Existují různé definice puče a hodnocení konkrétní politické události jako puče (nebo revoluce, povstání, atd.) většinou závisí na míře osobních sympatií pozorovatele vůči stávajícímu režimu, nebo vůči pučistům."

7 0
možnosti
PS

Puč...hmmm...máte na mysli např snahu pana Vystrčila a jemu podobných v nedávné minulosti?

1 1
možnosti
LS

I tohle je Zemanová práce, konspiratory zval na hrad, dával záštitu na setkání konspiratoru v Pricovech.

4 0
možnosti
MM

Totalitní a zločinný režim, který neuznává demokratické principy předpokládá, že demokracie je slabá protože je uznává a tudíž je možné na ní útočit.

Demokracie se musí bránit lžím a desinformacím!

5 0
možnosti
Foto

Svoboda se musí bránit zatýkáním všech. kteří s ní nesouhlasí.

1 4
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik