Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J31i48ř59í 64H65o44l37ý

11. 4. 2022 11:30

Když silný bývalý "přítel-parchant" někde za hranicemi bije jiného slabšího přítele, tak takoví jako vy začnou tomu silnějšímu pochlebovat a lézt mu do zadku.

Kde končí slušnost a schopnost odporovat nepříteli tam se objeví zrádci vám podobní.

15 5
možnosti

Ano, za cizí hranice se neleze. Jen v rámci objektivnosti k Vašemu komentáři je třeba napsat, že pokud by Rus nenapadl Ukrajinu, zas takoví kámoši s UK bychom nebyli a o vstupu do EU by si mohla nechat zdát, stejně jako o NATO, kde to bylo pravděpodobnější kvůli hranici s Ruskem.

4 0
možnosti
ZB

Ano, naše vláda se chová jakoby ve volbách dostala většinu, ale pětikoalice získala necelých 44 % hlasů. Tedy měla by se ptát PS a nebo dokonce voličů, zda může či nemůže něco udělat?

3 5
možnosti
IM

I98v20a71n 31M95i70n33á22ř

11. 4. 2022 10:42

Já s panem autorem v mnohém souhlasím. Přesto je nutné vůči Putinově agresi a neurvalé nadřazenosti Ruska - projevit rozhodný postoj. Veškerá vojenská pomoc Ukrajině by měla být samozřejmě promyšlena zodpovědně - na druhé straně také rychle. Zcela v duchu rčení " kdo rychle dává, dvakrát dává" !

5 0
možnosti
DV

D77a35v95i70d 12V36l44k

11. 4. 2022 10:14

Dočetl jsem znechucen nad Vaší malostí,ale co jsem od Vás čekal.

14 2
možnosti
ZD

Třeba je problém ve vašem očekávání.

2 3
možnosti
VB

Ruský trolle,

když se podíváš na mapu, tak uvidíš, že rusácká armáda by se napřed musela prostřílet přes Ukrajinu. Takže je lepší, když naše zbraně plní úlohu předsunuté obrany na Ukrajině než u Ostravy. Klidně ať darujeme většinu z nichí, servis na ně nedostaneme a alespoň jednou v dějinách poslouží dobré věci, a to likvidaci Rusáků. Rusko je třeba co nejvíce oslabit na co nejdelší dobu. Je to také výchova silou, protože Rusácko ničemu jinému nerozumí.

Jinak. My neposkytujeme milosti Ukrajinců, ale oni bojem s Rusáckem poskytují milost nám. Puťka dal ultimáta i nám vlastně celé východní Evropě. Třikrát denně bychom jim měli děkovat.

Takže více zbraní, výstroje, munice, PHM, peněz, zpět nemocniční vlaky. A drsnější sankce na Rusácko. Doufám, že Puťka sám zavře plyny a ušetří Evropě mudrování.

PS: Koncem článku jsi se zařadil do jedné ze skupin. Vždy čekám, kam to bude. Tvůj náhled...nikdo nezná pravdu...odpovídá přesně rusácké hybridní snaze. Nic není pravda, vše je možné, dokonce i to, aby Rusácko bylo v právu.

26 10
možnosti

...musíte mít krásný život s tak jednoduchým (až hloupým) myšlením.....

11 14
možnosti

Souhlasím, zvláště pak s posledním odstavcem Vašeho článku. Bohužel je fakt, že mandát této vládě či paní jí dali jistí voliči a to tak, že má většinu a podle toho se i zcela arogantně chová. Ano, nic není černobílé, ani válka na Ukrajině. Faktem ale zůstává, že do cizího státu se s vojáky neleze, dokud nejsou pozváni....

p.s. mnohdy mi připadá, že "ženy" v naší vládě, jsou militantnější než jejich generálové. Doufám, že pošlou v případě konfliktu své potomky s hrdostí do války.

10 12
možnosti
Foto

A budete rád, že se někdo najde, kdo bude chránit Vaše ctěné pozadí.

I Čapkova Matka je militantní, když dává synovi pušku a říká "Jdi".

8 1
možnosti
Foto

Ach jo. Proč mají nutkavou potřebu vyjadřovat své názory lidé, kteří o věcech ví velmi málo a to co tzv. "ví" si přizpůsobí po svém a to jejich přizpůsobení lze již považovat až za lži (viz například ta zmínka o tancích, o tom, jak ministryně jedná sama, a podobné nesmysly)?

15 1
možnosti
AP

Máte to popletené. Samozřejmě, že ministryně nemůže sama od sebe "darovat" tanky a BVP, že to bylo schválené vládou, která k tomu má mandát.

Taky máte popletené to, že BVP 1 jsou náš nejmodernější typ. Nejsou, AČR používá už "jen" BVP 2.

Taky máte popletené, že ty darované T-72 jsou naše nejmodernější tanky. Nejsou, Nejmodernější jsou T-72M4CZ, to, co jsme darovali je už v podstatě k ničemu a jak sám píšete, nejsou ani, bez opravy, schopné funkce.

Popletené to máte i v tom, že nedodávat zbraně povede k rychlejšímu ukončení války. Nepovede. Povede to jen a pouze k obsazení celé UA a následné válce v dalších zemích, kde by se povzbuzené ruské vedení vydalo (Moldavsko, Gruzie, Pobaltí,..) a v neposlední řadě máte popletené to, že dodávky zbraní na UA by mohlo vést k agresi na našem území. K té by vedlo jen to, kdyby UA prohrála. A proti tomu právě preventivně bojujeme dodávkami zbraní.

A popletené to máte i co se týče Mošnova, protože ani tam p. Černochová nejedná svévolně, o US základně se mluvilo už v lednu 2020 a ani ANO (ústy hejtmana Vondráka) není/nebylo proti... Tedy, "akce" p. ministryně je evidentně pokračováním/vývojem tohoto tématu a troufnu si tvrdit, že to prošlo min. diskusí i na vládě...

30 1
možnosti
Foto

Jojo to je všechno pravda ale on pan Šťastný chtěl napsat článek. To se mu podařilo - a jak vidno, i diskuse je plodná.

8 1
možnosti
LS

"Jedna strana není jen černá a druhá jen bílá. Nemáme přesné informace." Ještě chybí klasické "kdo ví, jak to bylo". Jako vytáčky SPD.

9 1
možnosti
MJ

Tenhle dokola opakovaný argument: "Tím že dodáváme zbraně tu válku jen prodlužujeme a je to jenom horší.", jsem nikdy nechápal jestli lidi myslí fakt vážně.

Zkusme to vzít nějakým příměrem, a třeba to pochopíme lépe. U vás před barákem napadne nějakej šílenec mačetou souseda, co má na obranu jen násadu od smetáku. Kolem se seběhne spousta lidí a všichni jenom čumí. Šílenec má totiž na zádech samopal a vyhrožuje, že pokud se někdo zapojí, tak postřílí všechny kolem. Nakonec se tedy pár odvážnějších sebere a hodí tomu napadenému aspoň železnou tyč aby se mohl trochu lépe bránit - a zároveň doufá že to šílenec nebude brát jako zapojení do bitky.

A v tu chvíli se najde nějaký pan Štastný (nebo podobný dobrák) a řekne: "Proč mu tu tyč dáváte? Vždyť to jenom prodlužujete!"

Pochopil jsem to dobře?

14 1
možnosti
Foto

No, pochopil jste to dobře. Resp., ono je to ještě horší. Všichni od začátku věděli, že ten maník s tom mačetou už je nachystanej, a doufali, že svou oběť rychle vyřídí, někde mimo pohled veřejnosti, a bude to Zemanovo "fait accompli". Jenže ona se ta oběť brání a všichni ti "zemanovci" jsou tím opravdu, ale opravdu zaskočení.

6 1
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik