Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autor, koukám, ví všechno ;-D!

4 7
možnosti
PN

Ne, neví. Jenom řekl svůj názor a protože se neshoduje s tím vaším, tak se tady hned každý uráží. Autor má naprostou pravdu ve všem. A klidně se můžete pominout všichni vy voliči těch fialových zoufalců. Není mezi nimi ani jeden odborník , všechno jen vlez do zadku EU. Je mi z vás na zvracení.

8 0
možnosti
MP

Vazeny pane Šťastný (zřejmě bez titulu, neb je závidíte předsedovi vlády), Váš článek je snůška polopravd a lží za účelem ukázat, že pod ruskou nadvládou nám bude nejlépe. Tak se tam odstěhujte a neobtěžujte většinu, která nechce mít s ruskými fašisty nic společého a je připravena za to i něco obětovat.

7 13
možnosti
Foto

CEZ NEMA nic spolecneho s valkou. Jsme energeticky sobestacni. Tedy nema vliv, zda je nekdo pro Rusko ci proti Rusku, el.energie neni predmetem sankci.

Cena plynu NEOVLIVNI sankce Rusku. Nemci nam plyn prodavaji s 80% marzi. Putin jim to nediktuje.

Jak s tim dle vas souvisi russti fasiste???? Nesoletl jste si clanek a diskuzi?

10 2
možnosti
Foto

J52a91n 34S96v19a71t95e90k

6. 7. 2022 17:27

To my, jsme jiná liga. My nechceme nakupovat přímo v Rusku, my si ten plyn koupíme na burze v Rotterdamu a necháme si ho dodat od Němců. Drobným nedostatkem je pouze to, že nás to stojí čtyřikrát tolik, co přímý nákup a plyn je navíc stejně ruský, tak jako před tím. Vidí to někdo jako chytré a systémové? Já ne.

Zdroj: https://vladimirstastny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=789131

Za uvedený postup nákupu plynu však můžeme poděkovat Babišovi a spol., na to nezapomeňme. Ono těžko chtít po začátku konfliktu dohadovat (po novu) dodávky plynu přímo od Ruska, pokud nechceme být licoměrní.

Otázkou samozřejmě je, jak se zachovají (zejména) Němci, až dojde k úplnému zastavení dodávek plynu do Evropy (Německa). Zda budou v rámci EU solidární, nebo zda budou hrát jen pro sebe...

V okamžiku zastavení dodávek plynu (a ropy) do Evropských zemí je jediná správná odpověď Rusku totální námořní blokáda všech lodí, které nebudou směřovat (s komoditami) do Evropy, aby když nechtějí obchodovat s EU, nemohli obchodovat skutečně s nikým (s výjimkou pozemního spojení s Čínou prostřednictvím plynovodů a ropovodů.

A dále (podobně jako v minulém století) navrhnout Číně uvolnění restrikcí na obchod s následujícím návrhem - buď budete (Číňané) obchodovat s EU+USA+civilizovaným světem a nikoli s Ruskem, nebo jedině s Ruskem. Co si vybere čínský obchodník?

5 12
možnosti
PM

P54e58t96r 31M68a66n30d58a

6. 7. 2022 19:58

kdo vy jste jiná liga ? Než začnete psát hlouposti, měl byste se dovzdělat.

2 1
možnosti
MK

Vážení diskutující. Všichni víme proč šel pan profesor do politiky. Bylo to hlavně jeho ego. Již půl roku je u moci a stále mele co zavinil Babiš a Putin. Ty jeho výmluvy nás ale nespasí před stávajíci krizí, kterou způsobuje předražená energie, která roztočila stávající inflaci. Když oststní státy začátkem roku se snažili skoupit plyn kde se dalo, tak profesor neviděl potřebu něco řešit a jel místo do Německa požádat o navýšení jejich kontraktu pro Česko nebo Kataru na Ukrajinu se zviditelnit s Polákama atd. Pokud někdo očekává od profesůrka vyvedení tohoto státu z krize, tak je hodně najivní. Vždyť ho zajímá víc EU a Ukrajina, než vlastní voliči a stát.

15 4
možnosti
JK

Víte starou belu, proč šel pan profesor do politiky. To, co zavinil Babiš a Putin, nejsou výmluvy, nýbrž fakta.

4 10
možnosti
MB

Článek jak z pera mistra Prchala. Tedy tendenční a s tristní snahou ukázat plebsu třídního nepřítele. Četl jsem od vás něco poprvé a naposledy.

14 11
možnosti
PK

No myslím, ža pana autora to nesloží, alespoň dle výše karmy, spíše naopak...no ale relax, je to samý plebs ty plusy;-D;-D;-D

3 1
možnosti
MB

Dobrou zpověď dává T. Březina, betonový král. Kandidát na prezidenta -

"Postavil jsem více než 30 nových fabrik. Investice ve výši 7 miliard Kč. Odvedli jsme na daních do českého rozpočtu více než 5 miliard korun. Vedl jsem a staral se o obživu několika tisíc lidí. Bez pomoci státu". Já znám jiného. Vlastní 230 fabrik a 5 miliard zinkasovat, daně moc neplatí ...

"Pan prezident Zeman byl a je tvrdý jen v mezích svých zájmů, nevšiml jsem si tvrdosti ve prospěch občanů. Prostou češtinou sděluji, že máme velmi slabý výkon české ekonomiky, že prostě to, co všichni vyděláváme, nestačí na to, co již řadu let utrácíme. Takže žijeme na dluh, na úkor našich dětí, našich vnuků. Máme 2x, až 3x slabší ekonomiku, než jsou ekonomiky - Německa, Rakouska, Francie, až 5x, pětkrát slabší ekonomiku, než mají Švýcaři. Žádné vlády toto neřešily" ...

Jaké systemové opatření chcete dělat? Nikde neexistuje. Vršit další dluhy? Zastropovat ceny? Na to již dojeli komunisté. Zastropovat znamená - Druhému hradit ušlý zisk. Odkud, z rozpočtu? Asi zase budou chybět. To by šlo. Občan by se ovšem musel vzdát - Nepůjde k lékaři, školy budou zpoplatnělé ap. Kruh se uzavírá, prostě,nemáme na to. Jistě, je to vina vlády, za 6 měsíců to Stihla zdemolovat ... :-)

5 1
možnosti
Foto

Pane Bucku, proc to jde na Slovensku, v Madarsku i Velke Britanii? Proc ne u nas? CEZ je v podstate MONOPOL ve vetsinovem vlastnictvi statu. To nema s volnym trhem nic spokecneho. Monopol vyuzil politicke situace a svym vlastnim obcanum nasadit nejvyssi mozne ceny bez konkurencniho prostredi. Tim padem hrozi bakrot firem a zima lidem, kteri jinou MOZNOST NEMAJI.

8 3
možnosti
Foto

V článku jako obvykle od vás polopravdy až lži.

1/ Žádná země (pokud vím) neprovedla systémové řešení. Pokud nějakou znáte dejte příklad včetně toho co ovažujete za řešení.

2/ K tomu vašemu příkladu s bolestí zad. Je naprosto normální pokud začnou bolet vzít si prášek, počkat pár dnů a pak pokud se bolest vrací teprve řešit lékaře, fyzioterapeuty...jenže to řešení pak trvá několik měsíců i let (např. ze sezení ztuhlé záda nerozcvičíte a neposílíte za půl roku, ale je potřeba to řešit dlouhodobě ) a samozřejmě, že to stojí i podstatně víc než prášek (jak zdravotní pojišťovny tak občana -doplatky, cesty k lékaři, volno v práci) takže někdy je prostě nejvíc "systémové" vzít si prášek a vyčkat co to udělá, případně pomalu měnit to co lze jednoduše-např. k sezení v kanceláři zařadit nějaké zdravotní cvičení.

Ono totiž nelze mít v horizontu půl roku opravdu systémové řešení. Navíc v situaci kdy do systému zasáhlo to co nikdo moc nečekal-tedy došlo k mimořádné situaci (napadení Ukrajiny a energetická hra Ruska). A Ano Fialova vláda dělá i systémové řešení-snaží se prosadit Jadernou energii, zvýšit podíl obnovitelné energie a snížit závislost na Rusku. A ano amozřejmě to bude něco stát jak ČR tak občany a anio musí se počítat s tím, že energie budou dražší. Naopak nesystémové jsou různé opatřené, které se snaží za každou cenu snížit cenu energií pro občany. Ty peníze se musí vzít jinde a žádný stát na to mít nebude dlouhodobě. Tedy jsou to nesystémové opatření.

10 11
možnosti
Foto

Pane Polický uniká vám “detail”. Energii z ruska nemáme a víceméně její cenu máme ve svých rukách. Stačí maličkost. Vystoupit z energetického trhu. Nemusíme všechnu energii prodávat na burze. Můžeme tam prodávat jen přebytky. Šle to se panu Fislovi nelíbí. Neplnil by státní kasu a naštval by si Němce. Ale my to nebyli, kdo si zrušil jádro.

Ale hlavně by to celé pomohlo nám, Čechům.

Nebo panu Fialoví vadí, že by to nebylo adresné?

Ať se jde pan premiér bodnout.

13 2
možnosti
Foto

I42v16a98n 16V32o61v53k

6. 7. 2022 12:06

Jen bych doplnil: Nejde o "Rusko Ukrajinský konflikt"! Jde o brutální napadení Ukrajiny Ruskem.

10 3
možnosti
ZD

V tom co se děje aktuálně máte pravdu, bohužel to tak je. Věci, jevy, konflikty, války ale mají pravidelně svůj vývoj. A tam se skrývá podstata. A tam zase v širším kontextu s tím konkrétním prohlášením pravdu mít nemusíte.

1 1
možnosti
JM

Co chcete od lidí, kteří nikdy nevytvořili žádnou reálnou hodnotu a selský rozum jim nic neříká

6 3
možnosti
ZD

Osm profesorů ve vládě pravděpodobně aktuálně předvádí hranice svých možností.

6 1
možnosti
MR

Líbí se mi zdejší počet odborníků na ekonomii , energii, my jsme národ trenérů a odborníků ale hlavně žvanilů.

0 0
možnosti
ZD

Nejlépe ty internety a diskuse zakázat! Jinak si z toho dělám srandu také a sám se nakonec přidávám. :-P

1 1
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik