Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

O příčinách bolesti zad víte asi tolik jako o příčinách energetické krize, tedy prakticky nic. Z jaké pozice a z jakého titulu se tady snažíte radit?

5 14
možnosti
JV
RP

Tak uvidíme, jak to bude se systémovými řešeními v Bruseli.

Zrovna dnes se tam o jednom systémovém řešení rozhoduje - hlasuje. A sice jestli evropští poslanci pobláznění zeleným šílenstvím odmítnou zařadit do technologií přívětivých zelené aspoň přechodně plyn a jádro nebo jestli vyhrají evropští poslanci aspoň trochu rozumní a nám bude pod bruselskou kuratelou milostivě umožněno investovat trošku do jádra a do plynu. Abychom se aspoň trochu v zimě ohřáli, po pár letech, až se to postaví, a naše firmy nevyplazovaly za energie několikrát víc než se platí ve státech, kde zelené šílenství udržují v rozumných mezích a nenechají ho vykvétat.

Fiala tam má mluvit pro jádro a pro plyn, je ovšem otázka, jak akademický řečník Fiala dokáže na evropské poslance zapůsobit.

10 0
možnosti
RP

Tak v Bruseli se to Fialovi povedlo. Rozdílem 50 hlasů prošlo zamítnutí změny.

0 0
možnosti

Jsem fascinován, jak jednoduché řešení znáte a jak jednoduše by jste toto provedl a jsem fascinován vaší odvahou váš plán zveřejnit.

1 0
možnosti
ZD

Doporučuji nechat se fascinovat nejlépe přírodou. Fascinování lidmi pravidelně oslavují jen nedovyvinutí jedinci. Souhlas s autorovými názory můžete sdělit i méně afektovanými výrazy.

3 0
možnosti
Foto

Váš příklad se zády je velmi úsměvný a zcela nepatřičný. Politika nikdy není hladká a přímá.

5 4
možnosti
Foto

Příměr k symptomatické léčbě místo léčby kauzální je naopak velmi přesný. Že naše "politické" prostředí je kmotrovská bažina, to vydá na strašidelnou bajku.

11 2
možnosti
RP

Pětikoalice vyhrála volby a byla slepena na nenávisti proti Babišovi. Ne na hledání případných systémových řešeních, které by prosazovali, kdyby ty volby vyhráli. Lidi, co jsou schopni najít a prosadit systémové řešení, se do vlády nedostali, protože hlavní kvalifikací pro členy vlády byla nenávist k Babišovi. teprve až potom schopnosti a znalosti.

Proto žádná systémové řešené od této vlády nečekejte. Jsou schopni pouze provizorně lepit záplaty a vlát s proudem, "kam vítr tam plášť", nic víc.

21 8
možnosti
Foto

A kolik lidí, schopných najít a prosadit systémové řešení, sedělo v Babišově vládě? Můžete nám to prozradit?:-)

9 4
možnosti
VB

Hloupí dokáží vždy vymyslet ta zdánlivě nejjednodušší řešení složitých problémů. Samozřejmě si plno věci vymyslí a ty také vyřeší.

Bez ohledu na smluvní závazky, obecná pravidla domácí i zahraniční, reálné pravomoci........

PS: Malinkatá poznámka. Nebýt u plynu schováni za Německem, jako malý pes za velkým, Puťka by dodávky do Česka utnul. Protože ví, že je zde plno kolaborantů a slabochů, kteří by začali vyvolávat nepokoje v jeho prospěch.

13 8
možnosti
Foto

Blbost. My s Ruskem nemáme žádný dodavatelský kontrakt, takže tyhle Vaše rusofobní plky jsou zcela bezpředmětné. Jediné, co s "velkým psem" platí je, že TEN mr... skáče, malí mají smůlu.

9 4
možnosti
ZD

Systémová řešení se v politice většinou přijímají po velké krizi(válce). V tom má pan Konrád pravdu i když je (pravidelně) zbytečně agresivní v úsudku o jiných. Ve vládě je údajně osm profesorů. Lid učitelský má v profesním DNA (čest vyjímkám) zakotveno učit ne podle sebe, ale podle osnov, tedy těch které jim někdo vložil do rukou a hlavy. Druhý den, kdy dostanou osnovy nové, budou učit podle těch nových do doby další výměny. Tam tedy systémová řešení nečekejte. Lepší je to u manažerů, kteří řídí/řídili nějaký podnik. Tam jsou k systémovým řešením přímo nuceni, hrozbou finančního prodělku při špatných rozhodnutích. Jenže banda politiků z povolání, politologů a různých obskurních vědátorů přisátých na politiku to jednomu natolik zprotivila, že se bude těžko hledat schopný manažer, který by se do politických vod vydal. A tak jsme odsouzeni sledovat mátožné postavy typu pana Bendy, které se ve slušných oblecích a dokonale padnoucích brýlích tak rádi fotí s jinými státníky, pro které jsou systémová řešení Terra incognita. Postav, které budou ve strukturách protektorátu vyzdvihovány pro poslušnost vrchnosti!

12 1
možnosti
OU
Foto

J70a10n 87Š98i82k

6. 7. 2022 5:03

Bu, bu, bu. A všechno vyřeší jen další utrácení a rozdávání? Vezměte si kalkulačku a spočtěte si kolik ta energetická žebračenka bude stát. Potom se podívejte na příjmy a výdaje státního rozpočtu. My nejsme Saúdská Arábie, můžeme utrácet jenom to, co si můžeme dovolit. A dovolit si toho mnoho nemůžeme. ČR škodí daleko více rozhazování peněz státu než drahé energie. Žijeme si nad poměry, to je fakt, který musíme přijmout a další pumpovani peněz do zachraňování všeho a všech nic nevyřeší. Hezký den

21 2
možnosti
PK

Ano asi jen vy žijete nad poměry, ale další skupiny lidí , důchodci, mladí manželé, samoživitelky rozhodně nikoliv a k tomu neschopná a nic nedělající vláda....a to rozhodně nej inflace v Evropě a ceny tryskem vzhůru...ještě není zdaleka konec...

9 10
možnosti
Foto

Mne by zajímalo, kdo jsou vlastně ti minoritní akcionáři ČEZ. Proč stát nemůže zastropovat ceny el. energie, pokud má 70% účast a i při cenách 4 Kč/kWh by byla marže 100%? Proč to jde na Slovensku, kde stát vlastní pouhých 30%? Proč vláda místo toho uvažuje o rozdělení ČEZ na výrobní a prodejní divizi a tu druhou by prodala? Komu? Do zahraničí? Pak budeme ovlivňovat pouze výrobní cenu a distribuci el.energie budeme platit zahraniční firmě, na které budeme závislí a jejíž marži neovlivníme?

STRUKTURA IDENTIFIKOVANÝCH INSTITUCIONÁLNÍCH AKCIONÁŘŮ - ZEMĚPISNÉ ČLENĚNÍ (K ÚNORU 2021)

Severní Amerika46,2%Polsko15,2%Kontinentální Evropa (bez České republiky a Polska)12,3%Velká Británie a Irsko12,0%Česká republika6,1%Asie, Austrálie a Afrika5,6%Střední východ2,7%Celkem100,0%

7 5
možnosti
OU