Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cena elektřiny je vysoká z jednoho prostého důvodu. Protože je po ni poptávka vyšší než nabídka. A proč tomu tak je? Těch důvodů je mnoho. A ano jedním z nich je, že se Německo rozhodlo odpojit jaderné elektrárny.

A nemůžeme chtít, aby jednotný trh fungoval jen tam, kde se nám to hodí a tam, kde se nám to nehodí (elektřina) nefungoval.

Podobně je to u PHM. Mluvíme o tom, že cena benzinu je o 8-10 Kč vyšší a to při stejné ceně ropy jako před pár lety. Opět je tu nabídka a poptávka. Cena je taková, jakou kupující akceptují.

1 0
možnosti
Foto

Pokud je cena elektřiny tak vysoká, je jedinou cestou zvýšení výroby, tj. ať si třeba ČEZ zisk nechá a investuje do elektráren..

0 0
možnosti

A čeho tím asi dosáhnete? Postavíte další elektrárnu, Němci další zavřou a v Lipsku to bude stále při starém.

0 0
možnosti
Foto

Systémové řešení znamená:

- snížení sociálních dávek,

- zmrazení důchodů a

- snížení platů ve veřejné sféře, protože

Cena energií je sice zvýšená ensmyslnými regulacemi, ale není odtržená od globálního trhu. Uvážlivá vláda také nereaguje hystericky na každý dočasný výkyv, ale řeší dlouhodobé problémy.

0 1
možnosti

Dobře si tohle všichni pamatujme do podzimu. Jsem optimista, ale nynější utržení cen z řetězu nemusí být dočasné. Zvláště když vedení státu, na rozdíl od jiných států Evropy, nekoná zásadní opatření. A pokud jde o dlouhodobé problémy, nejsem si vůbec jistý, že tato vláda chce a umí vyřešit rozmach našeho průmyslu. Od výkonného průmyslu se totiž odvíjí moc a blahobyt každé společnosti, víte?

6 0
možnosti

Citnare Citnare-Orbán je největší evropský politik současné doby.Že ty nás jen dráždíš ty zelenej aktivisto.

2 0
možnosti

Chápu správně, že systémové řešení, a navíc správné řešení, je přijít do Ruska, poprosit o plyn a slíbit, že už budeme hodní?

0 3
možnosti

Ano chápete správně, přesně v mantinelech vlastních intencích chápání světa.

1 0
možnosti

;-D Co k tomu říct. Snad jen: mimo, mimo, zástupný problém, mimo...

1 3
možnosti

Obdivuji podobnou schopnost diskuse, váš vhled do problému i nástin toho v čem se autor mýlí.

0 0
možnosti

To fakt je takový problém pro vás Burešo-Okamuristy pochopit, že akciová společnost prostě bude prodávat za co nejvyšší cenu už z principu? A že Fiala možné řešení otevřeně řekl? A že podpora OZE je pro naše děti jediná šance na slušné životní prostředí? Že to ví celý civilizovaný svět jen pár boomers z Česka to furt nedochází? A že vláda tu rozhodně není od toho, aby cokoliv zastropovávala a tím ohrožovala budoucí rozvoj viz Orbán? A že za brutální inflaci můžete vy tím, že jste tu drželi Bureše a pávici? Samé otázky...

2 12
možnosti

Akciová společnost bude prodávat za cenu, kterou může ovlivnot valná hromada. Problém je jen s neúměrně vysokou ochranou minoritních akcionářů v ČR.

2 0
možnosti

Pane Šťastný, když se již snažíte tzv. fundovaně mluvit o energetické situaci a nedej bože snad i o koncepci ,tak než napíšete takový článek plný nepravd a hospodských řešení, nechte si to prosím předem vysvětlit od ňěkoho opravdu z oboru. Jinak je ten váš příspěvek jen ztrátou času.

7 11
možnosti

Nevážený pane Šťastný, nevím, kde jste sebral od Babišova plátku tolik karmy za tu snůšku polopravd i zcela očividných lží. Nechápu, proč zde tolik individuí touží po tom, aby nám vládli fašisti z Moskvy. Tak se už konečně do toho Ruska odstěhujte a dejte nám všem pokoj.

4 16
možnosti
Foto

Smarja. Co porad mate vsichni s temi fasisty z Moskvy? Nebo s Babisem. To jako kdyz nekdo resi ceny elektricke energie CEZ nebo marze na burze nebo kritizuje spekulaci s emisnimi povolenkami, tak podporuje Putina? Naopak. Ti, kdo dovoluji nehorazne ceny za elekrinu i plyn a tim zpusobuji rozvrat a obavy v EU Putinovi nahravaji.

Zamezeni energeticke krize NEROVNA SE podpora Putina ani Babise!

14 2
možnosti
Foto

5 dní v čele EU a Fiala prosadil uznání jádra a plynu jako zelené energie. R^R^R^ Co prosadil v EU Babiš? Podepsal jim vše co chtěli, jenom aby nepřišel o dotace, o které nakonec stejně přišel.;-D

10 14
možnosti
Foto

Vy jste musela dát karmu, jinak to není možné;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik