Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Také jsem samozvaný vykladač jediné pravdy. A k těm ukřivděným, kterým byly zablokovány zdroje jejich alternativní pravdy, kterým normální člověk říká lži, mám upřímnou lítost. Ne proto, že je jim odepřeno jejich potěšení z protestů proti všemu, ale proto, že mají zablokované vnímání reality a jsou objekty velmi promyšlené manipulace. A těším se, že další prameny šířící podobné výrony kremelských svatých budou brzy rovněž virtuálně upáleny.

0 0
možnosti

J22a43n 46R36á38ž

1. 3. 2022 19:23

To, že byly zablokované weby jako Aeronet a snahy o zablokování webu sputnik.com, lze obhájit a veřejnost to jistě pochopí, ale zajímaly by mne důvody, proč byl zablokován Pravý prostor, který není informativní, ale ryze názorový web.

Zablokování speciálně tohoto webu považuji za nepřípustný zásah do ústavně zaručeného práva na svobodné šíření názorů. Tento způsob "ochrany hloupých občanů" aby si nemohli učinit ze zveřejněných názorů na tomto webu vlastní závěry, mi totiž příliš připomíná snahy komunistů o dosažení názorové uniformity např. rušením zahraničních rádií a tvrdou cenzurou tisku.

6 0
možnosti

Stejně tak web europoslance, doktora Ivana Davida. Uvidíme co na to soudy.

4 0
možnosti
Foto

Je to hloupé rozhodnutí, ale pokud to bylo jen na doporučení a ne na nařízení, pak je to v souladu s vlastnickým právem, které bychom měli ctít, ať už se nám to co udělali líbí nebo nelíbí.

4 3
možnosti

Správce národních domén není soukromou institucí do té míry, že si může dělat co chce! Včera šel rozhovor o rozsáhlé diskusi citovaného správce domén, jestli to mohou vůbec udělat, aby se nedostali do rozporu se zákonem. Nakonec převládl tlak vlády, která to ovšem obratem veřejně okomentovala jako jejich vlastní rozhodnutí. Postižení se připravují hájit u soudu. Jsem zvědav jak to dopadne. Domény jsou ovšem zablokovány jen pro tuzemské uživatele!

3 0
možnosti

Dandovi se podle množství příspěvku zhroutil svet

5 2
možnosti

Danda má dnes čas a tak se může pouštět do diskusí. Naštěstí je středobodem jeho vesmíru cokoliv mimo politiku. I tak ale děkuji za názor. ;-)[>-]

2 1
možnosti

Svobodu slova ano, ale jen někomu! R^[>-]EUR^

1 3
možnosti
Foto

Pane Dando!!!! Jednotlivá lidská práva jsou, až na výjimky, formulována tak, že jsou omezitelná, je-li k takovému omezení dostatečný legitimní důvod. Naprostou většinu základních práv a svobod lze omezit. V případě Ruských webů je zde legitimní důvod. Proč by měl demokratický stát trpět na svém území weby , které jsou založené s jedným jediným cílem podrývat státní řízení našeho státu a ovlivňovat veřejné mínění. Jediný důvod proč to dělají je to, co řekl Putin. Návrat k roku 1989 a obnovit Velké Rusko.

4 2
možnosti

Asi jste nepochopil , že proti zákazu ruských webů nic nenamítám. Moje námitky jsou proti tomu, že za ruské weby může kdokoliv prohlásit kterékoliv. A omezení lidských práv je pochopitelně možné, ale jen za mimořádných situací toho kterého státu. Pokud cítíte, že jsme účastni ve válce, nebo je u nás vyhlášen mimořádný stav ohrožení republiky - respektuji vaše názory. Děkuji za dosavadní diskusi.

0 0
možnosti
Foto

Jsou stahovány blogy kritizující plošnou cenzuru, včetně právníků, kteří věcně argumentují ústavou a listinou základních práv a svobod zaručujících svobodu slova s tím, že takto plošnou cenzuru ani neschválil parlament. Není vhodné k tomu mít otevřenou diskuzi v PS, protože by museli čelit oponentním argumentům a konkrétně zdůvodnit. Patrně by to shodil ústavní soud. Weby zavádějící byly staženy dávno, šíření nenávisti, nacismu atp. je řešeno zákony.

Děláme přesně to, co Rusko a Čína, jen v mírnějším provedení. Míříme k totalitě a z ústavy je hadr na podlahu.

10 7
možnosti

Souhlas. Demokracie, respektive ti, kteří se za vůdce demokratického státu vyjmenují se chová demokraticky jen do té chvíle, pokud lidé správně reagují dle jejich představ. Jakmile se tak nechovají, nebo by byl náznak, že by mohli vznášet námitky a dotazy, musejí pro potřeby vyvolených nastoupit metody osvědčené a užívané jinde.

Havel se musí v hrobě obracet .... nebo to všechno bylo a je jinak?

6 1
možnosti
Foto

Nechápu jednu. Zablokované weby jsou jednoznačně jsou řízené Ruským státem a jaké tedy mohou přinášet informace???? Pravdivé ???? Velmi těžko. Takže náš stát v době války na Ukrajině vyvolané Ruskem udělal to, co umožnuje Listina základních práv svobod. Podle mého velmi správná věc. No a najednou se tu objeví blogeři, kteří jsou rozčileni, že jsou tyto weby zablokované, kvakoší tu o demokracii, o svobodě, místo aby si řekli, ať si Rusko tyhle weby strčí kam si.

1 1
možnosti

Ja zase moc dobre chapu, komu se to zablokovani nelibi a protestuje proti tomu.

Na vojne nas ucili ze:

Kde neni spojeni, neni veleni.

1 1
možnosti

Autor má naprostou pravdu. Jak sám píše, v první řadě netuší vůbec nic.

1 0
možnosti
Foto

Ten nadpis mi ve Vašem případě evokuje, že budete po 25. únoru 1948 asi slavit i 24. únor 2022.

4 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik